Balrak Sport Consultancy werkt samen met de schoolsportvereniging om nog meer kinderen te bereiken en de kans te bieden om te sporten.


De Schoolsportvereniging:

De Schoolsportvereniging (SSV) koppelt sportverenigingen en scholen aan elkaar, zodat kinderen de mogelijkheid hebben om dichtbij huis te sporten. Naast een stijging van de sportparticipatie levert het project ook een positieve bijdrage aan de gezondheid, schoolprestaties en leefbaarheid van de wijk.

Bij een SSV komen de sportverenigingen naar de wijk om leerlingen direct na de schooltijd training te geven op of nabij school. De kinderen krijgen les van clubtrainers, kunnen na een aantal proeftrainingen lid worden van de sportvereniging en spelen uiteindelijk mee in de reguliere competitie. De trainingslocatie blijft in de wijk totdat de kinderen er klaar voor zijn om door te gaan naar de hoofdlocatie van de vereniging. Vooral in wijken met weinig sportverenigingen of andere sportvoorzieningen is deze aanpak succesvol.

Voor wie is het?:

De SSV is voor de hele wijk. Of je nu wel of niet op een aangesloten school zit, ieder kind mag meedoen. De doelgroep is basisschoolgroepen 2 t/m 8. Kinderen uit de groep 8 stromen door naar de hoofdlocatie (Rauwenhoffstraat 39) waar ze meedoen aan wedstrijden.

Waar?:

zie rooster nevenvestigingen